2006-2008: EduLab grundlægges

Jeg havde egentlig taget tilløb siden nytåret 2005/06, hvor jeg blev færdig som cand.merc.(mat) fra CBS. Ud over at undervise meget, var jeg begyndt at løbetræne en del og løb Copenhagen Marathon det forår. Efterhånden blev det den 26. juni 2006 og jeg sad – som så mange gange før – i baggården på Amagerbrogade 99 og nød en kop kaffe i solen med min lillebror Ulrik. Pludselig lægger han avisen ned og siger: “Skulle vi ikke starte det firma?”. Jeg greb en kuglepen og så tegnede vi forsiden af EduLab på bagsiden af en avis. Da vi havde fornøjet os med det en times tid, pakkede vi formiddagens hygge sammen og satte os op i lejligheden og startede eventyret. SÅ var vi i gang!

Jeg greb en kuglepen og så tegnede vi forsiden af EduLab på bagsiden af en avis.

Kasper Holst Hansen

Der gik et par dage før vi formelt stiftede selskabet. Vi havde travlt med at sætte et website op og lave planer. Ulrik havde arbejdet på et mindre advokatkontor i midtbyen, så dem kunne vi få til at hjælpe os med den formellem stiftelse af EduLab. Men jeg var ikke ligefrem øverst i bunken af sager. Så jeg greb en flaske hvidvin, som jeg i anden sammenhæng selv havde importeret og tog ind til advokatfirmaet. Her bad jeg i receptionen høfligt om at snakke med “manden på sagen” og et lettere overrasket jakkesæt tog et par minutter efter imod mig. Jeg nævnte kort, at jeg glædede mig sådan til, at han hjalp mig med det praktiske omkring stiftelsen af virksomheden og så stak jeg ham flasken og historien om det franske vinhus, hvor jeg havde importeret flasken fra. Det var hyggeligt – og dagen efter fik jeg besked om, at EduLab ApS var stiftet – samt en idé om, at min friske attitude havde båret frugt. Den 1. juli 2006 blev en på alle måder skælsættende dag for Ulrik, Thomas og jeg.

Den 23. oktober 2006 lancerede vi den første udgave af edulab.dk. Dermed kunne verdenen opleve vores bud på digital studiehjælp til CBS-studerende. Det var helt vildt efter 3-4 måneder at byde velkommen til vores digitale univers. Vi havde haft travlt, for både Ulrik og Thomas havde sat deres kandidatafhandlinger på stand by, selvom de skulle aflevere dem inden jul. Begge gutter havde meldt ud fra start, at de gerne ville investere et halvt år i EduLab og min halvskøre idé om digitalt undervisningsmateriale. Men derefter ville de videre i anden retning. Og det viste sig at være klogt: Thomas er i dag partner i Net Company og Ulrik er topskatterådgiver hos E&Y, så deres dispositioner må siges at have båret smagfuld frugt.

Allerede tre dage efter lanceringen oplevede jeg den nye kommercielle virkelighed. En vis Søren fra manuduktionsfirmaet Complet A/S skrev til os, at “Det ser da spændende ud, vi holder øje med jer”. Det ændrede nu ikke kursen voldsomt og jeg gik i gang med at markedsføre sitet. Når jeg kigger tilbage i dag, så var det godt nok en tandløs omgang, jeg fik præsteret. Det føltes dog anderledes dengang: Det var helt vildt at fortælle de studerende på CBS om de nye muligheder. Afkastet var dog sparsomt og jeg mindes primært, at de to betalende kunder, vi fik kapret, var professionelle fodboldspillere i Superligaen…

Da Thomas og Ulrik søgte ind i hver sin rådgiverbranche, stod jeg alene tilbage. Skæbnen ville, at mit private forhold var forlist og jeg var godt i gang med at tabe en masse penge på en andelslejlighed. Det kaldte på handling, så jeg tog arbejde som management konsulent hos A.T. Kearney fra maj 2007. Her lærte jeg i den grad at arbejde igennem – og desuden en stribe værdifulde erhvervsmæssige værktøjer.
En dag ringede Søren fra Complet A/S og sagde, at de gerne ville invitere mig til et møde. Det viste sig, at Complet ledte efter en digital slagkraftig tilgang og var interesserede i at drøfte mulighederne for et kapitalindskud i EduLab. Ud over at blive den første investering, jeg rejste på vejen, blev det også til et par gode bekendtskaber, især med den investerende engel…

Gå til næste kapitel (2008-2010: Den investerende engel)