Kronikker i JP Finans

Nedenfor kan du se alle de kronikker, jeg har skrevet til JP Finans. Jeg har tilladt mig at indlæse dem selv, men du får naturligvis også linket til kronikken hos finans.dk.

Kronikken blev bragt i JP Finans den 27. september 2021:

Husker du de store fælles mål eller stirrer du dig blind på de internt?

Verdensmålene fejres i disse dage, og det er afgørende at dyrke og se kritisk på mål og metode i en kommerciel kontekst. Hvordan opsætter vi meningsfulde mål for social ansvarlighed hos virksomheder og investorer?

Læs kronikken ved at klikke her.

Kronikken blev bragt i JP Finans den 30. august 2021:

Kære investor: Nytænk dit syn på afkast og tænk tredimensionelt

Social ansvarlighed er præget af kassetænkning og praktiseres næsten kun af frivillige ildsjæle. Vi må droppe tanken om, at samfundsværdi kun skabes gennem beskatning og kræve at investorer anlægger et tredimensionelt blik på det afkast, de jagter.

Læs kronikken ved at klikke her.

Kronikken blev bragt i JP Finans den 29. juli 2021:

De unge kalder kapitalisterne: Bevis jeres sociale ansvarlighed

Det offentlige og landets investorer bærer et kæmpe ansvar for at afhjælpe en række særdeles presserende generations-udfordringer. Dem, der har kapitalen, skal i langt højere grad måles på, om de skaber en socialt ansvarlig forskel med deres midler.

Læs kronikken ved at klikke her.

Kronikken blev bragt i JP Finans den 25. juni 2021:

Socialt ansvarlige startups glemmer at syreteste markedet

Iværksættere, der producerer løsninger på fundamentale samfundsproblemer, har en historisk høj relevans, men de er dårlige til at syreteste, om deres løsninger rammer behovet i markedet. Vi investorer både kan og skal hjælpe de iværksættere. 

Læs kronikken ved at klikke her.

Kronikken blev bragt i JP Finans den 3. juni 2021:

Fokus på viljestyrke viser vejen til flere vindervirksomheder

Det er prisværdigt, at DI og andre vil fjerne en række bureaukratiske bump på vejen for landets iværksættere. Men det er ikke den afgørende faktor i at skabe flere danske vindervirksomheder. Det er viljen til sejr til gengæld.

Læs kronikken ved at klikke her.

Kronikken blev bragt i JP Finans den 30. april 2021:

Selvbedrag dræber drømmen om flere succesfulde startups

Et fåtal af de erhvervsaktive danskere vælger livet som iværksætter til. Hvis vi skal ændre det, kræver det langt flere nærværende investorer, der hjælper iværksættere til at erkende deres egne begrænsninger fra start.

Læs kronikken ved at klikke her.

Kronikken blev bragt i JP Finans den 31. marts 2021:

Godhjertethed spænder ben for succes hos mange stiftere

Hvis flere iværksættere skal lykkes kommercielt kræver det, at de allierer sig med nogen, der vækker dem fra den godhjertede forestilling om, at det hele nok skal gå, når bare et produkt er godt.

Læs kronikken ved at klikke her.

Kronikken blev bragt i JP Finans den 1. marts 2021:

Kære iværksætter: Drop den alt for friske attitude og håbløse værdiansættelse

Nogle startups bedrager sig selv til at tro, at deres idé er urealistisk mange penge værd. Det bedrag slår virksomheden ihjel og skræmmer investorer væk, inden den er kommet i gang. Hvad værre er: Motivationen brænder ud, hvis man kun vil tjene penge og overser værdien af at tjene nogen.

Læs kronikken ved at klikke her.

Kronikken blev bragt i JP Finans den 29. januar 2021:

Mange startups lader sig forblænde af investorers pengemuskler

Iværksættere lader sig ofte forblænde af penge og overser værdien af mesterlære, som de fleste startups har brug for, når springet til skalering og kommercialisering skal tages. Det lærte jeg, da jeg selv var håbefuld startup.

Læs kronikken ved at klikke her.